Jdi na obsah Jdi na menu

Obrazek

.

ObrazekUskutečnila se 29. července 1997 a do naší obce zavítal prezident České republiky pan Václav Havel. Prezidenta republiky doprovázela jeho choť paní Dagmar Havlová, ministr obrany České republiky Miloslav Výborný, tiskový mluvčí prezidenta republiky Ladislav Špaček a další osobnosti státního a regionálního významu.

Prezidentský pár měl v naší obci dvě zastávky. První U Kovárny, kde byl prezident s chotí přivítán starostou obce Dlouhá Třebová panem Bohuslavem Halvou. První dámě republiky předal starosta květinový dar a poté oba hosty informoval o situaci po povodni, která naši obec postihla na počátku července 1997. Prezidentský pár pozorně vyslechl zprávu o situaci po ničivé povodni a čas si vyšetřil i na diskuzi s přítomnými občany.

Druhou zastávkou pro prezidentskou kolonu bylo prostranství před chrámem Páně sv. Prokopa, kde na pana prezidenta s chotí čekaly davy místních i přespolních občanů. I zde prezident republiky strávil hodný čas diskuzí s občany.

Na závěr se pak prezident s doprovodem odebral i na prohlídku jednoho z postižených domů a program jeho návštěvy v naší obci byl u konce.

Stačil se ještě podepsat do kroniky obce a po krátkém rozloučení s občany opustil Dlouhou Třebovou.

Obrazek

Příjezd prezidentské kolony.

Obrazek

Vzácní hosté jsou informováni o situaci po povodni.

Obrazek

Květiny pro první dámu republiky.

Obrazek

Prezidentský pár v Dlouhé Třebové.