Jdi na obsah Jdi na menu

Termín komunálních a senátních voleb vyhlášen

21. 7. 2010

Obrazek

Prezident České republiky Václav Klaus vyhlásil termín komunálních voleb do zastupitelstev obcí a městských obvodů na pátek 15. října 2010 a sobotu 16. října 2010.

 

Ve třetině obvodů proběhnou také volby do horní komory Parlamentu České republiky Senátu. To se týká i volebního obvodu č. 46 – Ústí nad Orlicí, kam spadá naše obec, protože senátorce Ludmile Müllerové vyprší šestileté volební období.

 

První kolo voleb do Senátu proběhne souběžně s volbami komunálními ve dnech 15. - 16. října 2010. Nezíská-li žádný kandidát nadpoloviční většinu hlasů, bude vyhlášeno druhé kolo voleb do horní komory parlamentu, které se uskuteční do sedmi dnů od prvního kola voleb, z něhož vzejde vítězně ten kandidát, jenž získá prostou většinu hlasů, v případě rovnosti hlasů rozhodne los.

 

Tradičními volebními dny v České republice jsou pátek a sobota. Volby probíhají v pátek od 14.00 – 22.00 a v sobotu od 8.00 – 14.00.

 

Volební místnost bude zřízena v zasedací místnosti Obecního úřadu, oprávněným voličům bude umožněno hlasovat po prokázání totožnosti.