Jdi na obsah Jdi na menu

Víceúčelový sál slaví 35 let

5. 12. 2010

6. prosince 2010 uplyne pětatřicet let od okamžiku, kdy byl do užívání veřejnosti předán zdejší Víceúčelový sál, který se vedle sportovního využití stal skutečným kulturním a společenským centrem obce. Po celou dobu své existence plní funkce, které v jiných obcích plní Kulturní dům, jenž se v naší obci nenachází.

 

Čas od času se vynořovaly plány na celkovou rekonstrukci budovy, včetně možného propojení s nedaleko stojící budovou hasičské zbrojnice, kdy se např. uvažovalo o novém vstupu do objektu, vytvoření prostoru pro šatny, nové zázemí s kuchyňkou a vybudování sálu s nižší kapacitou, který by pobral akce menšího rozsahu. Vše nakonec zůstalo jen na papíře, je to samozřejmě otázka především financí, kterých se na jistě bohulibý projekt stále nedostává, protože jsou uskutečňovány akce většího rozsahu a celo-obecního významu (plynofikace, připravovaná kanalizace) a v dohledné době tomu patrně nebude jinak.

 

I současná reprezentace obce se však snaží v rámci svých možností pečovat o sál, jak nejlépe dovede. A nebrání se i investicím. Uvažuje se o zateplení sálu a nejsou vyloučeny ani další úpravy, vedoucí ke zvýšení komfortu pro uživatele objektu, kterých není zrovna málo.

 

Na výstavě sálu se podílelo 527 občanů, kteří odpracovali 13 520 hodin zdarma. Hodnota díla byla v době vystavění 3,512.000,- Kčs. A jak sál rostl, to již se můžete podívat v galerii.

 

Tak všechno nejlepší a hodně spokojených uživatelů a návštěvníků do další pětatřicítky.

 

Náhledy fotografií ze složky 35 let Víceúčelového sálu