Takřka jepičí život měla v Dlouhé Třebové provozovna Večerky, majitele (osobní údaj). Ke 3. březnu 2016 byla uzavřena Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí. Jako důvod uzavření uvedli hygienici níže uvedené skutečnosti: výskyt myšího trusu, potraviny poškozené škůdci, poškození stěn a nevhodně skladované potraviny.
Přitom otevření provozovny bylo spojeno s velkým očekáváním ze strany veřejnosti. Atraktivnost provozovny měla spočívat v nedělním prodeji a otevírací době do pozdních hodin. Model, který funguje v jiných obcích, však v Dlouhé Třebové vzal rychlý konec. Špatné hygienické podmínky i váznoucí zásobování učinily za tímto podnikatelským počinem tečku. Některé provozovny po odstranění nedostatků mohou zažádat o uvolnění zákazu a obnovení činnosti, jak to bude v případě této prodejny - není prozatím jasné.
Poškození stěn a zbytky myšího trusu byly pro potravinářskou inspekci jednoznačným důvodem k uzavření provozovny. (zdroj SZPI)
Některé potraviny nesly stopy po ohlodání od škůdců. (zdroj: SZPI)