Jdi na obsah Jdi na menu

Úspěch mladého sportovce

21. 6. 2009

Jakub Reger je členem plaveckého oddílu, který byl založen v 50 letech minulého století aJakub Reger svoji novodobou historii začal psát v roce 1981 v souvislosti s otevřením Krytého plaveckého bazénu v České Třebové. Oddíl je registrován v Českém svazu plaveckých sportů. V rámci ČSPS používá oddíl oficiální zkratky LoČT.

 

Svých prvních závodů se Jakub zúčastnil v roce 2005. Byl to vložený závod plavecké přípravky na 19. ročníku ceny Třebovské lokomotivy. Od té doby plaval na Poháru České Republiky deseti a jedenáctiletého žactva, Mistrovství ČR mladšího žactva 2008, v německém Korbachu na závodech „Kilianspokal in Korbách“ a mnoha dalších.

 

Letos si Jakub na Oblastním přeboru v plavání Východní čechy pro žactvo 12,13,14, let dorost a dospělé konané v Trutnově ve dnech 23. – 24. května 2009 svými výkony vyplaval účast na Hrách IV. Letní olimpiády dětí a mládeže České republiky.

 

Oblastních přeborů v Trutnově se zúčastnilo 16 plaveckých oddílů z celých Východních Čech. V devíti závodech z toho ve dvou štafetách se Jakubovi podařilo dvakrát doplavat na druhém, jednou na třetím, jednou na čtvrtém, šestém, sedmém a devátém místě. Ve štafetě, ve své kategorii, obsadili první a druhé místo.

 

Právě druhá místa ze 100 a 200 metrů prsa s časy 01:25,0 a 03:04,1 Jakuba posunuly do výběru na Hry IV. Letní olimpiády dětí a mládeže České republiky, konané letos ve dnech 23. – 28. června v krásném jihočeském městě Tábor. Tady si Jakub zaplave na tratích 100 a 200 metrů prsa a 100 metrů motýlek.

 

Dále se Jakub nominoval na družební plavecké závody v italském městě Seregno (5. – 8. června 2009) a na World Sports Festival 09 což je Evropská sportovní událost pro mládež konaná v Dolním Rakousku a ve Vídni (9. – 12. července 2009).

 

 

Snad se na nás Jakub nebude zlobit, označíme-li ho přezdívkou "Dlouhotřebovský Phelps" a z celého srdce mu popřejeme mnoho dalších vynikajících výkonů na sportovištích – jak v ČR, respektive ve světě. Na mladého sportovce, který sice reprezentuje sousední město, je vedle jeho blízkých hrdá nepochybně i Dlouhá Třebová a Jakubovi všichni držíme palce v jeho nastávajících soutěžních kláních, kterých se bude tento mladý a nadaný sportovec z naší obce účastnit.