Jdi na obsah Jdi na menu

Tělocvičnu provoněly jitrnice, ovárek. Koná se zabijačka.

9. 11. 2019

dsc_4386.jpg

Dlouhá Třebová: Dlouhotřebovská zabíjačka se natrvalo zabydlela v kalendáři obecních počinů. Vznikla v roce 2007 z iniciativy tehdejšího vedení obce, kdy byla pořádána u příležitosti svátku sv. Martina a kdy na prostranství před tělocvičnu dorazil sv. Martin s bílou kobylkou. Její tradice pokračuje od té doby nepřetržitě do dnešních dní. A těší se velké oblibě.

 

K dostání jsou rozličné zabíjačkové pochutiny včetně jitrnic, prejtu, ovaru, krup, tlačenky. Na odbyt jde také polévka, stranou zájmu nezůstávají ani řízky. Pořadatelé mysleli i na sladkou tečku. K tomu všemu je možné si pochutnat na koláčcích a štrůdlu. Odpolední část programu pak svým hudebním vystoupením doprovodí dvojice muzikantů Vašek a Pepa. Veřejnosti se při této příležitosti rovněž představí zrekonstruovaný prostor výčepu, který prošel kompletní proměnou a  obec získala další pěkné zázemí pro pořádání kulturních akcí menšího i většího rozsahu.

 

Připravit zázemí, nachystat sortiment, to vše stojí úsílí, které je třeba  ocenit. A tak věřme, že spokojení návštěvníci, kteří si pochutnají na nabízených produktech, budou pro pořadatele tou největší odměnou.

 

Náhledy fotografií ze složky Zabijačka 2019