Jdi na obsah Jdi na menu

Od 9. června dochází ke změnám jízdních řádů

 

roztyly-_autobus_mercedes-benz_intouro_icom_transport.jpg

Společnost Oredo uplatnila od 9. června 2013 změny v jízdních řádech. Řada občanů nelibě nese zrušení obslužnosti zastávky Tvardkova a Nemocnice u vybraných spojů, protože některé linky pojedou "tzv. spodem" a svoje zastávky budou mít pouze u železniční zastávky "Ústí nad Orlicí - město" a posléze až na autobusovém nádraží.

 

Tímto zásahem dochází jednoznačně ke snížení komfortu cestujících. Přičemž právě Nemocnice a Tvardkova patří k nejvíce frekventovaným zastávkám. Mimo zdravotnických zařízení Galen a nemocnice je zde největší ústecká škola ZŠ Bří Čapků a  zóna s řadou obchodních řetězců. Z autobusového nádraží je dostupnost do těchto zařízení a institucí - především pro seniory, ale i malé děti, kteří budou muset zdolávat několik přechodů, velmi špatná, pro seniory téměř nulová.

 

Zatímco předchozí úpravy jízdních řádů, kdy valná většina  spojů na lince Česká Třebová - Ústí nad Orlicí jezdila přes výše uvedené zastávky, vyvolaly oživení zájmu o autobusovou dopravu a zvýšilo se nesporně její využití, tato změna už s podobným nadšením přijímána není.

 

Nový jízdní řád, platný od 9. 6. 2013 stahujte zde