Jdi na obsah Jdi na menu

Obec si svůj svátek užila. Setkání rodáků se vydařilo.

9. 9. 2018

Dlouhá Třebová: V sobotu 8. září 2018 se znovu setkali rodáci, občané a přátelé obce. Program začal v kostele sv. Prokopa, kde proběhla mše, po které následovalo slavnostní zahájení - na kterém promluvili starosta obce Jaroslav Kašpar a kronikář  obce Martin Lamplot. K prodeji byly upomínkové předměty.

Celodenní program sestával z koncertů kapel Řetůvanky, Fleretů se Zuzanou Šulákovou a Melodik Rocku. Vystoupení bylo prokládáno ukázkami z činností místních spolků, k vidění byla obecní technika. Spolky se prezentovaly i svými výstavami, otevřené dveře nabídly prohlídku hasičárny a místní školy a školky. K chuti přišel chutný oběd, který připravil Myslivecký spolek Třebovská obora. Pro zájemce byly připraveny prohlídky kostelní věže se zvonem, projížďky v kočáře.

Lidé ocenili výstavu "100 let v dějinách obce" a pochvalovali si celkovou úroveň letošních prezentací. Odpoledne bylo na čepu dlouhotřebovské pivo, které tak mělo premiéru na větší akci. O pohoštění návštěvníků se vzorně starali místní hasiči.

Recesní vložku obstarala soutěž mezi zástupci dolního a horního konce v přetahování lanem. Úspěšnější bylo družstvo dolního konce, které pro svůj konec utáhlo vítězství. Šlo ale především o recesi a všem zúčastněným se sluší poděkovat. Potleskem je odměnilo i skvělé publikum.

Program letošních - již čtvrtých - Rodáků - se vydařil. Zábava skončila až hluboko v noci, navzdory večernímu chladu. Pro starší pak byl připraven program v tělocvičně, který doprovodili svým vystoupením Vašek a Pepa ze Zábřeha. Obec si svůj den nepochybně užila. Velké poděkováním spolkům, institucím, jednotlivcům a dobrovolníkům za zorganizování této akce. Tak na-shledanou za pět let, u Setkání rodáků, občanů a přátel obce 2023.