Jdi na obsah Jdi na menu

Mladí hasiči uklízeli obec

24. 4. 2019

img_7917.jpg

Dne 12. dubna 2019 uspořádal kroužek mladých hasičů - stejně jako minulý rok - úklid obce. Úklidu se zúčastnilo čtrnáct dětí a čtyři dospělé osoby. Naše cesta vedla okolo vlakového nádraží k železničnímu viaduktu. 

 

Během cesty se nám podařilo sesbírat několik desítek plných pytlů. Několikrát jsme se ani nestačili divit, co všechno jsou lidé schopni do přírody vyhodit. Všechny děti se úklidu zhostily na výbornou a úklid braly jako soutěž, kdo nasbírá více odpadu. Závěrem bych chtěl poděkovat všem zúčastněným a obci Dlouhá Třebová, která finančně akci podpořila.

 

Úspěch mladého hasiče

 

Ve čtvrtek 11. dubna 2019 proběhlo vyhlášení okresního kola Požární ochrany očima dětí ve Výprachticích, kterého se zúčastnil i jeden člen našeho kroužku. Požární ochrana očima dětí je soutěž výtvarných a literárních prací, ve které soutěží děti z celé republiky. Z našeho okresu se zúčastnilo 1126 dětí z 34 škol a 36 sborů dobrovolných hasičů.

 

Tomáš Pirkl ve své kategorii skončil na krásném druhém místě a automaticky postoupil do kola krajského. A nám nezbývá nic jiného, než mu poděkovat za jeho úspěch a popřát mu štěstí v kole krajském.

 

Jan Novotný ml.

img_5747.jpg

img_1482.jpg

 

 

img_7515.jpg

img_7786.jpg