Jdi na obsah Jdi na menu

Lidé v obci mají dobré srdce. Obec žije bohatým kulturním životem

25. 1. 2019

img_20190125_101347.jpg

Dlouhá Třebová: Jako v jiných letech i v roce letošním proběhla na území obce charitativní Tříkrálová sbírka, jejíž výtěžek tradičně putuje na podporu lidí v nouzi žijících na území České republiky. Sbírku zaštiťuje Česká charita. Letos se koledníkům podařilo vybrat částku 30.949,- Kč.

 

Na sklonku loňského roku proběhlo v obci hned několik kulturních akcí, o některých jsme již informovali, na doplnění uveďme vydařený koncert Řetůvanky a Scholy Koclířov, který proběhl v sobotu 15. prosince 2018 v kostele sv. Prokopa.

 

Vřelé divácké odezvy se dočkalo ochotnické představení přívratských hasičů, které místní návštěvníky potěšilo 27. prosince 2018. Na programu byla inscenace známé pohádky "O princezně Solimánské" a hojná účast svědčí o oblíbenosti tohoto druhu umění v obci.

 

Obec pečuje o údržbu veřejných prostranství, na kterých provádí odklízení sněhu a další technické práce. Bylo by žádoucí, aby i lidé se aktivně zapojili do zimní údržby a obci pomohli na svých úsecích, u svých domovů, protože tím obci nesmírně ulehčí práci . Všem, kteří odklízejí sníh a starají se o údržbu svých pozemků, je třeba poděkovat. Stejně tak zaměstnancům Obecního úřadu Dlouhá Třebová , díky nimž je stav průjezdnosti a průchodnosti v Dlouhé Třebové na dobré úrovni.

 

O dalších chystaných akcích Vás budeme průběžně informovat.