Jdi na obsah Jdi na menu

Karlen nabídl skvělou podívanou

9. 9. 2017

Dlouhá Třebová: Hřebčín Karlen manželů Lenky a Radka Kašparových zpříjemnil sobotní odpoledne mnoha návštěvníkům již tradiční akce "Ze sedla vidíš mnohem dál". Letos se tento oblíbený počin konal popáté. Manželé Kašparovi a jejich spolupracovníci odvedli výtečnou práci. Bohatý program sestával z ukázek koní a dovedností s nimi. Dojemným momentem bylo žehnání letošním hříbátkům, kterého se ujal O. Miloš Kolovratník.

 

Zpestřením koňské akce byla prezentace nejrůznějších typů traktorů. Svůj um předvedli i chovatelé z western farmy Skuhrov. Na programu byla i přetahovaná mezi koněm a publikem. V závěru počinu pak diváci očekávali honební kočárový parkur. Vstupné bylo dobrovolné.  Akce se konala pod záštitou hejtmana Pardubického kraje Martina Netolického a za přispění  sponzorů a partnerů.

 

dsc_9466.jpg

Letošní hříbátka mají své patronky. Lenka Kašparová s herečkou Danielou Choděrovou (uprostřed) a novinářkou a političkou Monikou Horákovou, která v letošních volbách vede kandidátku Zelených v Pardubické kraji.

 

dsc_9426.jpg

Pan V. Pirkl zprostředkoval zájemcům jízdu v kočáře.

 

dsc_9493.jpg

Trpasličí čtverylka vycházela z motivů známého dětského filmu Ať žijí duchové.

 

dsc_9517.jpg

Občas to byla jízda, že létaly i klobouky. Z prezentace umu skuhrovských farmářů.

 

dsc_9434.jpg

Převážnou část strojů na výstavu traktorů dodali místní hospodáři.

 

dsc_9501.jpg

Radek Kašpar coby rytíř Brtník z Brtníku dohlížel na bezchybné provedení trpasličí čtverylky.

 

dsc_9456.jpg
Velkou snahu pořadatelů ocenila veřejnost hojnou účastí.