Jdi na obsah Jdi na menu

Děti rozsvítily stromeček, Advent začíná

30. 11. 2019

dsc_4972.jpg

Dlouhá Třebová: Pěknou akci, kterou začíná v obci předvánoční čas, mají za sebou v Dlouhé Třebové. Ve spolupráci obce, Spolku rodičů při MŠ a ZŠ, dětí z mateřské a základní školy a dalších subjektů se zde konalo slavnostní rozsvěcení vánočního stromečku.

Stromeček se rozsvítil krátce po sedmnácté hodině na prostranství u obecního úřadu. Vánoční výzdobu obce i samotného stromečku provedli zaměstnanci obecního úřadu.

Od čtrnácté hodiny probíhaly v nedaleké tělocvičně adventní dílničky. Posléze se větší část veřejnosti přesunula právě ke stromečku, kde program pokračoval vystoupením dětí ze školky a školního pěveckého sboru. S vánočním poselstvím vystoupila starostka obce Kateřina Slezáková, po jejímž pozdravu se děti jaly symbolického odpočítávání, na jehož konci se dosud potemnělý stromeček slavnostně rozzářil. Program měl spád a byl odměněn potleskem.

Lidé posléze setrvali u stromečku, mnozí využili dalšího programového bodu, kterým bylo vystoupení vokální hudební skupiny Skety v kostele sv. Prokopa. Výtěžek z dobrovolného vstupného jde na čtyřletého Šimonka, který se statečně pere se zdravotními obtížemi. Koncert organizačně zajistil Milan Hruška a kostel byl zaplněn do posledního místečka. Před samotným koncertem vystoupil O. Miloš Kolovratník, který ocenil slaměný betlém, dílo skupiny dobrovolníků a dobrovolnic z obce. Připomněl důležitost symbolu prázdných jesliček, protože adventní období je časem čekání na Ježíška.

 

dsc_4953.jpg

Kostel sv. Prokopa byl zaplněn do posledního místečka.

 

dsc_4955.jpg

O. Miloš Kolovratník připomněl symbol adventního období.

 

dsc_4957.jpg

Členové skupiny Skety.

 

dsc_4959.jpg

Hudební vystoupení vokální skupiny Skety v Dlouhé Třebové.

 

dsc_4960.jpg

Dámská část skupiny Skety.

 

dsc_4972.jpg

Povedlo se. Advent může začít. Stromeček v Dlouhé Třebové již září do noci.